Отчет 2013-2017

Otcet2017Otcet2017str2
 
 
 
 

ИЗБРАНИ ТРИТЕ НАЈУБАВО УКРАСЕНИ ДВОРОВИ

Е-пошта Печати PDF

На 03.01.2014 г.  во општина Бутел градоначалникот Петре Латиновски  ги додели наградите за трите најубаво украсени дворови по повод новогодишните и божиќните празници.

Првата награда му беше доделена на  Денчо Јосимов за илуминативната новогодишна „МАГИЧНА ФАСАДА“.
Втората награда ја доби Гордана Арсовска за нејзиниот двор што ја раскажува новогодишната „ПРИКАЗНА ЗА БАБА МРАЗИЦА“ и третата награда и беше доделена на Виолета Софрониевска за дворот што ја раскажува детската „НОВОГОДИШНА СКАЗНА ЗА ДАВИД“.

Сопствениците на трите најубаво накитени, односно украсени дворови за новогодишните и божиќните празници беа наградени со по 5 000,00 ден.  и им беа врачени и специјални благодарници од општина Бутел.

skopje1 skopje2 skopje3
izlozba07 izlozba08