Отчет 2013-2017

Otcet2017Otcet2017str2
 
 
 
 

НОВО ИГРАЛИШТЕ ВО БУТЕЛ 2

Е-пошта Печати PDF

25.02.2014 год. Во општина Бутел деновиве почна изградбата на ново повеќенаменско спортско игралиште лоцирано на крајот од улицата „Мара Междуречка“ на една од ретките државни градежни парцели во оваа густо населена населба.

Всушност, нерешените имотно-правни работи околу земјиштето и немањето алтернативна парцела беше главната причина што оваа населба чекаше долго време на своето прво повеќенаменско спортско игралиште. Игралиштето ќе биде готово за околу еден месец.

Овој проект Општината Бутел го реализира во соработка со Агенцијата за млади и спорт.

igraliste1 igraliste2 igraliste3
igraliste4 igraliste5