Посета на општината од страна на ученици од општина Кисела Вода

Е-пошта Печати PDF

Во рамките на меѓуопштинската соработка, ученици од ОУ „Кузман Јосифовски Питу“ од општина Кисела Вода ја посетија општина Бутел и беа примени од Градоначалникот Петре Латиновски. Учениците ја разгледаа целата административна зграда, а до градоначалникот Латиновски упатија многубројни прашања во врска со функционирањето на општината.
На овој начин тие се стекнаа со нови и дополнителни знаења од предметот општество кој го изучуваат во четврто одделение.

IMG 0049 Small

IMG 0065 Small

IMG 0068 Small

IMG 0071 Small

IMG 0076 Small