РЕКОНСТРУКЦИЈА НА ШЕСТ УЛИЦИ ВО РАДИШАНИ

Е-пошта Печати PDF

14.08.2017 г.

Општина Бутел интензивно работи на темелна реконструкција на шест улици во Радишани и тоа улиците 18, 50, 42 ,60 ,7 и Бел камен со вкупна должина од  1 530 метри.
Целосно е завршена улицата „18“   во должина од 180 метри со широчина од 3,5 м.
Темелната реконструкција на шестте улици ќе чини 10 500 000 денари, а средствата се обезбедени од Буџетот на општина Бутел.
Изведувачи на овие проекти се фирмите  од Скопје: „Филип инженеринг“ и ЈП „Улици и патишта“ Скопје.

IMG 0013