Отчет 2013-2017

Otcet2017Otcet2017str2
 
 
 
 

Градоначалник

Е-пошта Печати PDF

Gradonacalnik

Петре Латиновски е првиот градоначалник на Општина Бутел. Тој на оваа функција дојде на локанлите избори 2005 година.
Петре Латиновски е роден на 29.10.1954 година во село Радишани. Дипломирал на природно математичкиот факултет при универзитетот Св.Кирил и Методиј,  отсек географија. Од 1978 година до 1999 година работи како професор во ДСУ за економија и биротехника „Арсени Јовков”. Од 1999 година до 2003 година е Директор на истоименото училиште. Од 2005-2009 година е избран за прв градоначалник на Општина Бутел, каде сто се наоѓа и денес.
Петре Латиновски е оженет, татко на две деце и дедо на две внучиња.