Slider

Добродојдовте на официјалниот портал на Општина Бутел

Под територијата на град Скопје која се наоѓа во неговиот краен северен дел. Градоначалник на општината е Велимир Смилевски. Бутел е четврта по големина општина во Скопје, осма по бројот на жители, а основана во 2005

Прочитај повеќе..

Проекти од првите 100 дена

Feature Box Image
Образовни институции
Feature Box Image
Култура
Feature Box Image
Ресторани
Feature Box Image
Рекреација
Feature Box Image
Здравје и Заштита
Feature Box Image
Спорт
Feature Box Image
Транспорт
Feature Box Image
Совет
Feature Box Image
Трговски Центри
Велимир Смилевски
Градоначалник

Почитувани сограѓани,

Ви благодарам за поддршката и довербата што ја давате на Општина Бутел и на мене како нејзин градоначалник.
Ги решаваме проблемите на граѓаните и секојдневно работиме на подобрување на животот во општината.

Прочитај повеќе..

Приоритети за Градоначалникот

Преглед

За Општината
Најави
Документи & Формулари

Настани

Поважни Броеви

Побарајте ги овие броеви во случај на вонредна состојба.
ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ

075/249-314

194

Брза Помош

192

Полиција

193

Противпожарна Служба

Почитувани граѓани,

Согласно мерките на Владата за превенција од ширење на Корона вирусот (КОВИД-19) во Република Северна Македонија, Општина Бутел изврши промена на работното време.
Информации Побарај помош