Работно време: Пон - Пет 08:00 - 16:00 часот

Чистење и целосно уредување на речното корито на реката Серава

Чистење и целосно уредување на речното корито на реката Серава

Поред активното чистење на депониите на територија на општина Бутел, градоначалникот Дарко Костовски со својот тим, отпочна со акцијата  за чистење и целосно уредување на речното корито на реката Серава.  Во оваа прва фаза се отпочна со  чистење во населеното место Радишани и фазно се продолжува во населените места Расадник, Кучевишка Бара и Бутел 1. Во втората фаза ќе се продолжи со целосно уредување на кејот на река Серава и изградба на трим патека со сите пропратни елементи. Конечно овој деценски проблем со реката Серава ќе биде надминат и конечно граѓаните на општина Бутел ќе имаат едно убаво катче за прошетка и рекреација.

Previous Општина Бутел без депонии

ул. Бутелска бр. 4, Скопје

Работно време:

Пон – Пет: 08:00 – 16:00 часот

Структура на општината

Општински вести и новости

Добивајте ги последните вести и новости од општина Бутел на вашиот меил!

Општина Бутел © 2022.