Работно време: понеделник - петок 08:00 - 16:00 часот

MK

EN

ALB

ЧЕСТВУВАЊЕ НА ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК НА ООУ АЦО ШОПОВ И ОБЕЛЕЖУВАЊЕ НА 100 ГОДИНИ ОД РАЃАЊЕТО НА МАКЕДОНСКИОТ ПОЕТ

Денес, го чествуваме патрониот празник на ООУ “Ацо Шопов” и одбележуваме 100 години од раѓањето на македонскиот поет.

Наша најголема цел и обврска е да му овозможиме на секој ученик успешно да ги надмине сите предизвици, да постигне најдобри резултати и подготвено да зачекори кон следните образовни процеси.

Голема благодарност до директорката и наставничкиот персонал, кој секогаш се стреми да образува, воспита и гради личности кои ќе бидат истакнати и горди граѓани на нашата општина.

Брилијантните дела на Ацо Шопов, денес се наоѓаат во сите универзитетски и другите големи библиотеки ширум државата, но и светот. Оттука, со гордост можеме да кажеме дека неговиот придонес за истакнувањето на македонската песна е безвременски.

Нека е честит патрониот празник !

Previous ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ДАРКО КОСТОВСКИ ОРГАНИЗИРАШЕ ИФТАРСКА ВЕЧЕРА ЗА ВРАБОТЕНИТЕ ВО ОПШТИНА БУТЕЛ

ул. “Бутелска” бр. 4, Скопје

Работно време:

понеделник – петок: 08:00 – 16:00 час.

Структура на општината

Општина Бутел © 2022.