Работно време: понеделник - петок 08:00 - 16:00 часот

MK

EN

ALB

ЗАВРШИ РАДИШАНИ ОПЕН 2023

РАДИШАНИ ОПЕН 2023 ЗАВРШИ СО СПЕКТАКУЛАРНИ НАТРЕВАРИ И РЕКОРДНА ПОСЕТЕНОСТ
Овој викенд Општина Бутел и населба Радишани беа во центарот на баскет 3х3 турнирите!
Три дена исполнети со многу забава, дружење но пред се врвна кошарка со најдобрите екипи од цела Република Македонија!
Три дена во кои беа срушени рекордите на посетеност и заслужено овој 3х3 турнир го превзема приматот за најпопуларен турнир во Македонија.
Новото кошаркарско игралиште со специјална FIBA подлога во ООУ Ацо Шопов беше домаќин на овој турнир!
Финалето заврши со лавовска битка во еден крајно неизвесен меч помеѓу екипите на Бутел и Филтин.
🥇Бутел
🥈Филтин
🥉Кино Влае
Благодарност до екипата од населба Радишани за вложениот напор и труд за овој прекрасен настан да изгледа така како што изгледаше!
Продолжуваме со нови настани и содржини за поубав и помодерен спортски, културен и социјален живот на младите во општина Бутел!

Previous ИЗЈАВА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ДАРКО КОСТОВСКИ ПО ПОВОД ЛАЖНИТЕ ИНСИНУАЦИИ ЗА НАЦИОНАЛИЗАМ

ул. “Бутелска” бр. 4, Скопје

Работно време:

понеделник – петок: 08:00 – 16:00 час.

Структура на општината

Општина Бутел © 2022.