Работно време: понеделник - петок 08:00 - 16:00 часот

MK

EN

ALB

УБАВ ДЕН СО МНОГУ НАСМЕВКИ И НОВИ ДРУГАРЧИЊA

Започна учебната година за сите првачиња во Општина Бутел.

Градоначалникот Дарко Костовски ги посети сите општински основни училишта. Од ООУ “Гоце Делчев”, “Лиман Каба”, преку ООУ “Ацо Шопов”, “ Св. Климент Охридски”, “Живко Брајковски”, па се до “Петар Здравковски – Пенко” и “Панајот Гиновски”, градоначалникот се дружеше и другаруваше со првачињата.

Општина Бутел и оваа година, за секое прваче обезбеди квалитетно анатомско ранче. Покрај ранчето, обезбеден е и училишен прибор. Наскоро, сите ученици ќе добијат и училишни униформи.

Градоначалникот Дарко Костовски на сите првачиња им посакува многу успех, другарување, многу насмевки и радост!

Општина Бутел во наредниот период ќе обезбеди и дополнителни олеснувања за родителите, а ќе продолжи и со инвестициите во образованието и унапредување на наставата.

Previous НОВ РЕКРЕАТИВЕН ЦЕНТАР СО ДЕТСКО ИГРАЛИШТЕ НА УЛИЦА “8”

ул. “Бутелска” бр. 4, Скопје

Работно време:

понеделник – петок: 08:00 – 16:00 час.

Структура на општината

Општина Бутел © 2022.