Month: June 2020

Индустриската зона „Визбегово“ во општина Бутел до сега функционираше без комунална инфраструктура. За нејзин поголем развој, потребно беше е да се постави водоводна и канализациона мрежа.

Овој голем проект е помогнат од централната власт и се работеше во две фази. Првата

Денес во просториите на Општина Бутел се одржа информативна средба со претставници на куќните совети на територија на општина Бутел

Градоначалникот Велимир Смилевски и претставник од Хабитат Македонија. На средбата беше презентиран проектот ,,Енергетски ефикасни

Општина Бутел и Хабитат Македонија организираат информативна средба за сите представници на куќни совети или управители на згради за проектот Енергертски ефикасни домови.

Средбата е закажана за во понеделник 15.06.2020 година 10 часот, во просториите на општина Бутел.