НОВОГОДИШНИ ПАКЕТЧИЊА ЗА ДЕЧИЊАТА ОД ГРАДИНКИТЕ

По повод новогодишните и божиќните празници, денес градоначалникот на општина Бутел ги посети детските градинки. По иницијатива на градоначалникот на општина Бутел, Велимир Смилевски беа поделени новогодишни пакетчиња на сите дечиња од градинките. Во текот на посетата беа испочитувани сите протоколи и одлуки донесени од Влада на РСМ и Министерство за здравство. Градоначалникот на сите дечиња и вработени им посака многу здравје и среќни мигови во новата 2021 година.Me rastin e festave të Vitit të Ri dhe Krishtlindjeve, sot Kryetari i Komunës së Butelit vizitoi kopshtet e fëmijëve. Me iniciativë të Kryetarit të Komunës së Butelit Velimir Smilevski, të gjithë fëmijëve të kopshteve iu është dhënë nga një pako të Vitit të Ri. Gjatë vizitës janë respektuar të gjitha protokollet dhe vendimet e miratuara nga Qeveria e RSM dhe Ministria e Shëndetësisë. Kryetari i komunës u uroi të gjithë fëmijëve dhe punonjësve shëndet të mirë dhe momente të lumtura në Vitin