ОПШТИНА БУТЕЛ ИЗРАДУВА 72 ДЕЧИЊА ОД СОЦИЈАЛЕН РИЗИК СО БЕСПЛАТНО ЛЕТУВАЊЕ

Денеска 72 дечиња заминаа на бесплатно летување кое го овозможи општина Бутел за семејствата во  социјален ризик,  корисници на посебен додаток, со пречки во развојот и деца без родители и родителска грижа.Во проектот комплетно е обезбеден 7 дневен аранжман како и посета на повеќе знаменитости каде дечињата ќе можат во забава и другарување да поминат убави моменти заедно со своите врсници.
#СитеСмеЕдно