ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СМИЛЕВСКИ СО ПОСЕТА И ПОДАРОЦИ ИМ ПОСАКА СРЕЌЕН ПОЧЕТОК НА СИТЕ ПРВАЧИЊА ВО ОПШТИНА БУТЕЛ

1-ви Септември е денот кој е врежан во меморијата на секој од нас.  1-ви Септември е еден од најважните датуми во животот на секој човек. Денес, детскиот џагор и детските лица ги развеселија и ги разубавеа училишните дворови во сите седум општински основни училишта на територијата на општина Бутел. И оваа година Градоначалникот Велимир Смилевски присуствуваше на приемот на сите првачиња, и им подели симболични подароци.
СРЕЌНО ПРВАЧИЊА !🍀

1 Shtatori është dita e cila është gdhendur në kujtesën e secilit prej nesh. 1 Shtatori është një nga datat më të rëndësishme në jetën e çdo personi. Sot, zërat dhe fytyrat e fëmijëve zbukuronin oborret e shkollave në të shtatë shkollat ​​fillore komunale në komunën e Butelit. Edhe këtë vit kryetari Velimir Smilevski mori pjesë në pritjen e të gjithë nxënësve të klasës së parë, si dhe shpërndau dhurata simbolike.
PAÇI FAT ! 🍀