ЗАВРШНИ АКТИВНОСТИ НА ИЗГРАДБА НА НОВО МУЛТИФУНКЦИОНАЛНО ДЕТСКО ИГРАЛИШТЕ ВО ЉУБОТЕНСКИ ПАТ

Градоначалникот Велимир Смилевски  беше на увид во завршните активности на изградбата на ново мултифункционакно детско игралиште во Љуботенски пат. Ова игралиште се гради по стандарди кои што ќе овозможат безбедно и квалитетно спортување на најмладите во овој дел од Општина Бутел.


 Kryetari Velimir Smilevski sot inspektoi aktivitetet përfundimtare të ndërtimit të sheshit të ri të lojrave për fëmijë në rrugën e Lubotenit. Ky kënd lojrash është ndërtuar sipas standardeve më moderne, dhe do të mundësojë zhvillimin e aktiviteteve sportive nga të rinjtë në këtë pjesë të Komunës së Butelit.