Работно време, од 08:00 до 16:00 ч | Приемни денови Урбанизам, од 08:00 до 13:00 ч
Работно време, од 08:00 до 16:00 ч | Приемни денови Урбанизам, од 08:00 до 13:00 ч

Телефонскиот број 075/249-314 ќе биде во функција за жителите на ОПШТИНА БУТЕЛ.

🗣Општина Бутел од денес отвори дежурен телефонски број, на кој што жителите ќе можат деноноќно да пријават нерегуларности во делот на комуналните работи, на животна средина и урбанизам, како што се палење смет, токсичен отпад, уништување на јавно зеленило, дефекти на улично осветлување, уништување на детски игралишта и паркови, диви депонии, нелегално градење и друго.🌳

✅🕵️‍♀️На дежурениот телефонски број ќе а се пријавуваат сите нерегуларности кои се во надлежност на општината, а со тоа ќе се олесни работата на инспекциските служби , бидејќи со директна пријава кај нив ќе можат навреме да интервенираат.

Read More

Градоначалникот Велимир Смилевски,утрово го посети ООУ Петар Здравковки –Пенко.

При посетата градоначалникот ја разгледа можноста за подобрување на материјално техничките услови за учење и работа во училиштето.

Read More

Заменети се прозорите и вратите со нова ПВЦ столарија и во детската градинка во Бутел 1

🗣Во делот на енергетска ефикасност, по примерот на детската градинка во Бутел 2, заменети се прозорите и вратите со нова ПВЦ столарија и во детската градинка во Бутел 1.🆕👨‍👨‍👧‍👧💒

Read More

ЗАВРШИ ТРИЕСЕТИТРЕТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА БУТЕЛ

Денеска се одржа Триесетитретата Седница на Советот на Општина Бутел.

На седница на Советот на Општина Бутел беа усвоени предвидените четири точки од дневниот ред.

Read More

Отпочнува изградба на канализациона мрежа долга 5,2 км во населбата Визбегово

Општина Бутел преку овој проект ќе овозможи подобри услови за работа на постоечките компании, како и основа за привлекување на нови домашни и странски инвестиции во општина Бутел.

Со овој инфраструктурен проект директно ќе се подобри квалитетот на животот за сите жители од населбата Визбегово.

Read More

ПОСТАВЕНА Е НОВАТА УРБАНА ОПРЕМА ВО ДЕТСКАТА ГРАДИНКА БУТЕЛ 1

✔️ Oвој проект е наменет за сите детски градинки на територија на Општина Бутел, водиме грижа за најмалите и нивната безбедност со тоа што урбаната опрема е изработена од природен материјал-дрво.

❗️ Детски игралишта се наменети и за сите деца кои живеат во близина на детските градинки.

Read More
Затвори