Работно време: понеделник - петок 08:00 - 16:00 часот

MK

EN

ALB

ДЕТСКАТА НАСМЕВКА Е НАЈВРЕДНОТО НЕШТО ВО СВЕТОТ

11 ОКТОМВРИ – ПАТРОНАТ НА ДЕТСКАТА ГРАДИНКА

По повод големиот празник 11 Октомври, низ игра и забава со малите дечиња општина Бутел и градоначалникот Дарко Костовски го одбележаа патрониот празник на градинката.

Истовремено, општина Бутел ја одбележа и Светската недела на детето. Вложувањето во децата е вложување во иднината. Тие имаат право да уживаат во модерните придобивки на денешното општество, да се воспитуваат и да учат со цел да се надградуваат и добро да се подготват за предизвиците во животот.

Општина Бутел постојано вложува во подобрување на условите во градинките. Во завршна фаза е изградбата на новата детска градинка која ќе биде модерно здание и значително ќе го реши проблемот со упис на дечиња.

Децата се нашето најголемо богатство, нашата гордост и нашата иднина. Светот останува на децата.

ул. “Бутелска” бр. 4, Скопје

Работно време:

понеделник – петок: 08:00 – 16:00 час.

Структура на општината

Општина Бутел © 2022.