Работно време: понеделник - петок 08:00 - 16:00 часот

MK

EN

ALB

ОЛИМПИСКА ОБУКА ЗА СПОРТСКИ МЕНАЏМЕНТ И СПОРТСКА АДМИНИСТРАЦИЈА, ВО СОРАБОТКА СО МОК.

Општина Бутел е најспортска општина во Република Македонија!

Денес, заедно со Олимпискиот комитет на Република Македонија организиравме обука за спортски менаџмент и спортска администрација.

Предавачи на денешната обука беа претседателот на МОК Даниел Димевски и секретарот на МОК Сашо Поповски. На обуката присуствуваа сите спортски работници од општината, наставниците по физичка култура, спортските тренери и спортските стипендисти на Општина Бутел. Учесниците на обуката ќе се стекнат со сертификати.

Вложувањето во спортот, спортската инфраструктура и спортистите вродува со плод. Нашите спортисти се меѓу најдобрите во Република Македонија во сите спортови.

Наскоро ќе биде објавен и јавен повик за поддршка на спортските клубовите од нашата општина.

Општина Бутел е најспортската општина во Република Македонија!

Previous ПРОМЕНИТЕ СЕ СЛУЧУВААТ, ОПШТИНА БУТЕЛ СЕ МЕНУВА !

ул. “Бутелска” бр. 4, Скопје

Работно време:

понеделник – петок: 08:00 – 16:00 час.

Структура на општината

Општина Бутел © 2022.