Работно време: понеделник - петок 08:00 - 16:00 часот

MK

EN

ALB

УРЕДУВАЊЕТО НА РЕЧНОТО КОРИТО НА РЕКА СЕРАВА – НАСКОРО РЕАЛНОСТ!

На мое големо задоволство, денес го објавуваме новиот изглед на речното корито на река Серава.
Едно од најголемите барања на граѓаните на Општина Бутел ќе стане реалност!

Во изминатата година и половина работевме на изработка на основниот проект и финалниот изглед на речното корито.
Во првата фаза ќе се уреди речното корито на река Серава, во должина од 1500 метри во населеното место Радишани. Паралелно ќе се пристапи и кон изградба на нова пешачка патека.

Во изминатиот период тука изградивме и модерен спортско рекреативен центар “Македонија”, со кој им се овозможи нов простор за спорт и рекреација на граѓаните од ова населено место.
Заедно го менуваме ликот на општина Бутел, заедно ќе спортуваме и ќе рекреираме на овој кеј!

Ветувањата ги реализираме!

Previous ОПШТИНА БУТЕЛ АКТИВНО УЧЕСТВУВАШЕ ВО ПРОЕКТОТ ,,ЕВРОПСКА ЖИВА БИБЛИОTЕКА ЗА МЛАДИ ГРАЃАНИ”

ул. “Бутелска” бр. 4, Скопје

Работно време:

понеделник – петок: 08:00 – 16:00 час.

Структура на општината

Општина Бутел © 2022.