Работно време: понеделник - петок 08:00 - 16:00 часот

MK

EN

ALB

ОБЕЗБЕДУВАМЕ БЕСПЛАТНИ УНИФОРМИ ЗА СИТЕ УЧЕНИЦИ ОД ОСНОВНИТЕ УЧИЛИШТА ВО ОПШТИНА БУТЕЛ

За првпат, Општина Бутел ќе обезбеди униформа за секој ученик од општинските основни училишта. Средствата се обезбедени од буџетот на Општина Бутел.

Ова е уште една мерка во низата мерки коишто се преземени во изминатиот период, со цел да се овозможат подобри и еднакви услови за сите.

Соочувајќи се со големите поскапувања, зголемените сметки и зголемените трошоци за живот, Општина Бутел и јас како градоначалник, одлучивме дополнително да им помогнеме на родителите.

Минатата година, за првпат од постоењето на Општина Бутел обезбедивме ранец и училишен прибор за секое прваче во нашите општински основни училишта.

Со истата мерка ќе продолжиме и оваа година.

Со повеќе проекти се обидуваме да ги ублажиме ефектите од огромната финансиска криза, во која се наоѓа Република Македонија.

Previous ФК БУТЕЛ 2017 Е ШАМПИОН НА МАКЕДОНИЈА !

ул. “Бутелска” бр. 4, Скопје

Работно време:

понеделник – петок: 08:00 – 16:00 час.

Структура на општината

Општина Бутел © 2022.