Работно време: понеделник - петок 08:00 - 16:00 часот

MK

EN

ALB

ДОНЕСЕНА ИСТОРИСКА ОДЛУКА, ЗА ОСНОВАЊЕ НА НОВО ОПШТИНСКО ОСНОВНО УЧИЛИШТЕ ВО ВИЗБЕГОВО

Денес, на седницата на советот на Општина Бутел беа донесени неколку значајни одлуки меѓу кои:

  1. Одлука за основање на ново општинско основно училиште, коешто ќе го носи името “Визбегово”, во населеното место Визбегово. Во ООУ “Визбегово” ќе се организира и остварува деветтогодишно основно образование, согласно Законот за основно образование. Конечно, после долги години ветување Визбегово ќе добие општинско основно училиште.
  2. Одлука за финансиска награда за општинските работници, кои во текот на невремето работеа неуморно и прекувремено.

Советот на Општина Бутел работи и донесува одлуки во интерес на граѓаните на Општина Бутел.

Previous ПОВЕЌЕДЕЦЕНИСКИОТ ПРОБЛЕМ СО ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ЉУБАНЦИ И ЉУБОТЕН ЌЕ БИДЕ РЕШЕН

ул. “Бутелска” бр. 4, Скопје

Работно време:

понеделник – петок: 08:00 – 16:00 час.

Структура на општината

Општина Бутел © 2022.