Работно време: понеделник - петок 08:00 - 16:00 часот

MK

EN

ALB

РЕКОНСТРУКЦИИТЕ НА ОПШТИНСКИТЕ ОСНОВНИ УЧИЛИШТА СЕ ВО ЗАВРШНА ФАЗА

Почетокот на училишната година се очекува со нетрпение. Градоначалникот Дарко Костовски се залага сите ученици да учат во модерни и средени училишта, со квалитетни услови за следење на наставата.

Во летниот период се реконструираа и уредуваа општинските основни училишта. Во ООУ “Петар Здравковски Пенко” се работи на нови училници, преадаптација на постоечкиот простор и се обезбедени нови клупи.

Во ООУ “Св. Климент Охридски” се работи на реконструкција на фасадата, којашто беше оштетена од невремето, како и на уредување на други делови од училиштето.

За сите првачиња е обезбедено и ранче со училишен прибор.

Грижата за учениците е секогаш приоритет на градоначалникот Дарко Костовски. Негова заложба е обезбедување на квалитетни услови за следење на наставата.

Previous НИКОЈ НЕ Е НАД ЗАКОНОТ

ул. “Бутелска” бр. 4, Скопје

Работно време:

понеделник – петок: 08:00 – 16:00 час.

Структура на општината

Општина Бутел © 2022.