Работно време: понеделник - петок 08:00 - 16:00 часот

MK

EN

ALB

ОПШТИНА БУТЕЛ ПРОДОЛЖУВА СО РЕКОНСТРУКЦИИТЕ ВО ОПШТИНСКИТЕ ОСНОВНИ УЧИЛИШТА

Почетокот на училишната година започна со предвидените проекти. Општина Бутел ги презема сите активности, за подобрување на условите за следење на наставата. Учениците во општината учат во модерни и средени училишта.

Во ООУ “Петар Здравковски-Пенко” и ООУ “Лиман Каба” се изврши целосна реконструкција на тоалетите.

Општината во соработка со општествено одговорни фирми, обезбедија нови врати во ООУ “Лиман Каба”, а во ООУ “Петар Здравковски Пенко” се реновираат дел од училниците и се обезбедија нови клупи.

Најголем приоритет и заложба на градоначалникот Дарко Костовски е грижата за учениците и обезбедување на квалитетни услови за следење на наставата.

Previous ЗА ЕДНА ГОДИНА, ЉУБОТЕНСКИ ПАТ ЌЕ ДОБИЕ НОВ ЛИК

ул. “Бутелска” бр. 4, Скопје

Работно време:

понеделник – петок: 08:00 – 16:00 час.

Структура на општината

Општина Бутел © 2022.