Работно време: Пон - Пет 08:00 - 16:00 часот

MK

ENG

ALB

НОВ СПОРТСКО-РЕКРЕАТИВЕН ЦЕНТАР “ГО САКАМ БУТЕЛ”

Градоначалникот Дарко Костовски го отвори новиот спортско-рекреативен центар “Го сакам Бутел” и истакна дека тоа е посебен момент. Местото на коешто тој израснал и многу други генерации, местото кое се нарекувало “ливада”, денес прерасна во нов модерен спортско-рекреативен центар.

Новиот спортско-рекреативен центар “Го сакам Бутел” содржи ново фудбалско игралиште со вештачка трева, нов терен за кошарка со сертифицирана FIBA подлога и детско игралиште со модерни содржини. Покрај спортските игралишта поставени се клупи и летниковец, ново лед осветлување, ново зеленило и целиот простор е хортикултурно уреден.

До крајот на мандатот на градоначалникот Дарко Костовски, секое населено место ќе добие свое катче за рекреација и спортување.

Општина Бутел се менува.

Previous НОВИ ДВЕ УЛИЦИ ЗА ПРВПАТ ЌЕ ДОБИЈАТ АСФАЛТ

ул. “Бутелска” бр. 4, Скопје

Работно време:

понеделник – петок: 08:00 – 16:00 час.

Структура на општината

Општина Бутел © 2022.