Работно време: понеделник - петок 08:00 - 16:00 часот

MK

EN

ALB

ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА „16 ОКТОМВРИ-СВЕТСКИОТ ДЕН НА ЗДРАВА ХРАНА“

Денес, градоначалникот Дарко Костовски заедно со учениците од ООУ “Ацо Шопов” го одбележаа „16 октомври-Светскиот ден на здрава храна“.

Градоначалникот готвеше заедно со учениците и целата приготвена храна ќе се донира на социјално загрозени семејства од општина Бутел.

Овој настан на којшто имаше и претставници од средното угостителско училиште “Лазар Танев”, нутриционисти и готвачи има за цел подигнување на јавната свест за важноста на одржливото производство на храна и здравата исхрана, за остварување на свет без глад.

Светскиот ден на храната и оваа година е посветен на учениците и младите, нагласувајќи ја важноста на училиштата и градинките како место за подобрување на квалитетот на исхраната и едукацијата на децата.

Previous ОТСТРАНЕТ Е БЕСПРАВНО ИЗГРАДЕН ОБЈЕКТ ВО СКОПЈЕ СЕВЕР

ул. “Бутелска” бр. 4, Скопје

Работно време:

понеделник – петок: 08:00 – 16:00 час.

Структура на општината

Општина Бутел © 2022.