Работно време: Пон - Пет 08:00 - 16:00 часот

MK

ENG

ALB

ПО 12 ГОДИНИ ОДБЕЛЕЖАН ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК НА ООУ “ПЕТАР ЗДРАВКОВСКИ – ПЕНКО” ВО СКОПЈЕ СЕВЕР

Вечерва беше одбележан 55 годишниот јубилеј и патрониот празник на ООУ “Петар Здравковски-Пенко” во Скопје Север.

Ова училиште е пример за добри мултиетнички односи. Градоначалникот и локалната самоуправа постојано се залагаат и вложуваат во развивањето на меѓуетничките односи.

Петар Здравковски – Пенко е роден на 4 ноември 1912 година. Бил истакнат борец за Македонија и член на вооружените единици на НОВ во западна Македонија.

Previous ПРЕКРАСНО УТРО СО МНОГУ ДЕТСКИ НАСМЕВКИ

ул. “Бутелска” бр. 4, Скопје

Работно време:

понеделник – петок: 08:00 – 16:00 час.

Структура на општината

Општина Бутел © 2022.