Образование:

Во 2011 година дипломира на факултетот за политички науки Јустинијан први при универзитетот св Кирил и Методиј во Скопје, звање дипломиран политиколог.

Во 2021 година магистрира менаџмент на човечки ресурси, звање магистер за менаџмент на човечки ресурси.

Паралелно е на мастер студии за применета политика на факултетот за политички науки Јустинијан први при универзитетот св Кирил и Методиј во Скопје и на истите е во завршна фаза.

Работно искуство:

-Во 2014 година се вработува во Министерството за труд и социјална политика, како советник во кабинетот на министерот. Во МТСП останува до 2017 година.

Во 2013 година на локални избори е избран за советник во општина Бутел од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, позицијата советник ја извршува  до 2017 година.

Во 2020 година на парламентарни избори е избран за пратеник во собранието, која функција ја извршуваше се до назначувањето за градоначалник, октомври 2021.

Познавање на странски јазици:

Одлично познавање на англискиот јазик, и останатите јазици од соседството.

Спортска биографија:

-Носител на црн појас трет дан во олимписко Таеквондо

-Носител на црн појас прв дан во Џудо

Два пати државен сениорски шампион во Џудо, две години дел од македонската џудо репрезентација.

Селектор и тренер на македонската таеквондо репрезентација

Основач и тренер во Таеквондо Клуб Бутел.

Како тренер има постигнато многу врвни спортски резултати. Меѓу многуте освоени медали на светски и европски првенства, најголемо достигнување е освојувањето на сребен медал на олимпијадата во Токио 2021 год.

Брачна состојба:

Роден на 27 Октомври во 1988 година во Скопје, оженет и татко на едно дете.

ул. Бутелска бр. 4, Скопје

Работно време:

Пон – Пет: 08:00 – 16:00 часот

Структура на општината

Општински вести и новости

Добивајте ги последните вести и новости од општина Бутел на вашиот меил!

Општина Бутел © 2022.