Работно време: Пон - Пет 08:00 - 16:00 часот

MK

ENG

ALB

Општина Бутел за само два месеци инвестираше 10 милиони денари во образование и 3 милиони денари во градинките

Денес во посета на Општина Бутел беше претседателот на ВМРО-ДПМНЕ проф. Христијан Мицкоски.

Општина Бутел за само два месеци инвестираше 10 милиони денари во образование и 3 милиони денари во градинките.

Во образование инвестиравме во  33 интерактивни табли, 3 целосно опремени нови кабинети по информатика во ООУ Ацо Шопов,  ООУ Гоце Делчев и ООУ Лиман .  Две нови ултрамодерни игралишта за баскет во ООУ Ацо Шопов и ООУ Св. Климент Охридски

Во градинките изградено е ново детско игралиште во Бутел 1, опремени се  10 училници со столчиња и масички, набавени се играчки за клоновите како и две интерактивни табли специјализирани за претшколска возраст.

Previous Увид во изградбата на детското игралиште во ОУ Живко Брајковски

ул. “Бутелска” бр. 4, Скопје

Работно време:

понеделник – петок: 08:00 – 16:00 час.

Структура на општината

Општина Бутел © 2022.