Работно време: Пон - Пет 08:00 - 16:00 часот

Денес се потпиша воведот во работата за ново општинско основно училиште во Визбегово

Денес се потпиша воведот во работата за ново општинско основно училиште во Визбегово

Процедура која ја започна Општина Бутел уште во 2014 година. Тогаш како советник гласав за отпочнување на целата постапка а денес како градоначалник во соработка со МОН ќе изградиме ново општинско основно училиште во Визбегово.

Денеска градоначалникот Дарко Костовски направи  увид на градежната парцела каде наскоро започнуваат  градежните активности и поставување на камен темелник. Како Општина Бутел во најбрз рок ќе ги обезбедиме сите потребни работи за непречено одвивање на градежните активности. Инвестицијата во општинското основното училиште е во вредност од 106 509 812,00 денари и ова училиште ќе има капацитет за над 500 ученици. Конечно овој проблем ќе биде решен и во учебната година 2023/2024 ќе имаме ново општинско основно училиште!

Previous Општина Бутел за само два месеци инвестираше 10 милиони денари во образование и 3 милиони денари во градинките

ул. Бутелска бр. 4, Скопје

Работно време:

Пон – Пет: 08:00 – 16:00 часот

Структура на општината

Општински вести и новости

Добивајте ги последните вести и новости од општина Бутел на вашиот меил!

Општина Бутел © 2022.