Работно време: Пон - Пет 08:00 - 16:00 часот

Потпишување на решенија за легализација на објекти на територија на општина Бутел

Потпишување на решенија за легализација на објекти на територија на општина Бутел

Со потпишување на решенијата се одглави процесот на легализација на објекти согласно Законот за постапување со бесправно изградени објекти. Во Општина Бутел се поднесени над 7.000 барања, од кои речиси половина сé уште чекаат завршница.

За да се забрза процесот на завршување на предметите, почнавме со нова поефикасна организација на вработените во Секторот за урбанизам. Проблемот што им создаваше потешкотии на граѓаните на Општина Бутел за многу скоро ќе стане минато.

Previous Реконструкција на пензионерскиот дом во Љуботенски Пат

ул. Бутелска бр. 4, Скопје

Работно време:

Пон – Пет: 08:00 – 16:00 часот

Структура на општината

Општински вести и новости

Добивајте ги последните вести и новости од општина Бутел на вашиот меил!

Општина Бутел © 2022.