Работно време: Пон - Пет 08:00 - 16:00 часот

MK

ENG

ALB

Градоначалникот Костовски имаше средба со амбасадорот на Република Словенија Н. Е. Милан Предар

Денес градоначалникот Дарко Костовски имаше средба со амбасадорот на Република Словенија Н.Е. Милан Предар и неговиот тим на која се разговараше за неколку актуелни теми.

Главен фокус на состанокот беше економската соработка и нови инвестиции во Општина Бутел.

На овој работен состанок беа презентирани погодностите кои Општина Бутел ги нуди, како средина која има најдобра местоположба, одлична патна инфраструктура и индустриски зони кој одговараат на потребите на компаниите.

Се разгледуваше и можноста за наши проекти кои може да ги поддржи Република Словенија и истите да ги помогне за аплицирање во ЕУ и ИПА фондовите.

Продолжуваме со зацврстивање на пријателскиот однос помеѓу нашите земји.

Previous Јавен повик бр. 2/2022 за доделување на спортски стипендии на спортисти на Општина Бутел

ул. “Бутелска” бр. 4, Скопје

Работно време:

понеделник – петок: 08:00 – 16:00 час.

Структура на општината

Општина Бутел © 2022.