Работно време: понеделник - петок 08:00 - 16:00 часот

MK

EN

ALB

ЗАПОЧНА СО ИЗГРАДБА НОВАТА ДЕТСКА ГРАДИНКА ВО ОПШТИНА БУТЕЛ

Денес градоначалникот Дарко Костовски заедно со претседателот на ВМРО – ДПМНЕ Христијан Мицкоски извршија увид во градежните активности на новата детска градинка.
Новата детска градинка која се наоѓа во дворот на ООУ “Св. Климент Охридски”. Вкупната површина на детската градинка изнесува околу 950 м2 во првата фаза а втората фаза опфаќа 200 м2. Вкупната инвестиција изнесува 35.000.000 денари средства обезбедени од ТАВ програмата.
Капацитетот на градинката ќе биде за 120 деца а целиот објект ќе биде едно ново модерно здание кое ќе ги задоволи сите потреби на малите деца. Со оваа нова градинка во значителна мера ќе се растерети проблемот со упис на нови деца.

Previous ООУ “Петар Здравковски Пенко” доби нова модерна и високо опремена училишна библиотека.

ул. “Бутелска” бр. 4, Скопје

Работно време:

понеделник – петок: 08:00 – 16:00 час.

Структура на општината

Општина Бутел © 2022.