Работно време: Пон - Пет 08:00 - 16:00 часот

MK

ENG

ALB

ИЗГРАДБАТА НА НОВАТА ДЕТСКА ГРАДИНКА ВО ОПШТИНА БУТЕЛ НАПРЕДУВА СО ОДЛИЧНА ДИНАМИКА

Пред извесен период, започна изградбата на новата детска градинка, којашто се наоѓа во дворот на ООУ “Св. Климент Охридски”. Затекнавме закочен процес и основен проект со повеќе технички проблеми, на кои динамично се работеше во изминатиот период.

Вкупната површина на детската градинка изнесува 950 м2 (во првата фаза), а втората фаза опфаќа 200 м2.

Вкупната инвестиција изнесува 35.000.000 денари, средства обезбедени од ТАВ програмата.

Капацитетот на градинката ќе биде за 120 деца, а целиот објект ќе биде едно ново модерно здание кое ќе ги задоволи сите потреби на малите деца. Со оваа нова градинка, во значителна мера ќе се реши проблемот со упис на нови деца.

Градоначалникот Дарко Костовски денес заедно со вицепремиерот Фатмир Бетиќи направија увид во градежните активности на новата детска градинка.

Секој ден, нови проекти за подобра иднина на нашите граѓани!

Previous ВО ЉУБАНЦИ НАСКОРО ЌЕ ЗАПОЧНЕ НОВА ГРАДЕЖНА ОФАНЗИВА

ул. “Бутелска” бр. 4, Скопје

Работно време:

понеделник – петок: 08:00 – 16:00 час.

Структура на општината

Општина Бутел © 2022.