Работно време: понеделник - петок 08:00 - 16:00 часот

MK

EN

ALB

СПОРТСКИ ИГРИ ВО ОПШТИНА БУТЕЛ

Фудбал, кошарка, атлетика во машка и женска категорија беа спортовите во кои нашите ученици се натпреваруваа, а за најдобрите беа доделени пехари.

Сакаме да им честитам на сите учесници, но и на наставниот кадар со чија помош се реализираше денешниот настан.

Од наредната учебна година, Општина Бутел ќе организира посебни мини олимписки игри со многу повеќе спортови.

Создаваме сериозна основа и вложуваме за понатамошен развој на спортот во нашата општина. Исто така, една од целите е подобрување на наставниот процес за физичко образование, кој има огромно влијае врз понатамошниот развој на секое дете, обезбедувајќи здрава иднина на новите генерации.

Општина Бутел и во иднина ќе вложува во развојот на спортот, спортската инфраструктура и ќе ги поддржува сите спортски манифестации.

Previous ЈАВЕН ПОВИК ЗА ОРГАНИЗИРАЊЕ НА ТУРНИР ВО КОШАРКА 3х3 -2023 ГОДИНА

ул. “Бутелска” бр. 4, Скопје

Работно време:

понеделник – петок: 08:00 – 16:00 час.

Структура на општината

Општина Бутел © 2022.