Работно време: понеделник - петок 08:00 - 16:00 часот

MK

EN

ALB

РАНЧЕ И УЧИЛИШЕН ПРИБОР ЗА СЕКОЕ ПРВАЧЕ

Првиот училишен ден е денот кога првачињата го паметат и го поминуваат низ забава.
И оваа година, сите првачиња на 1 септември ќе добијат високо квалитетен анатомски ранец, со потребен училишен прибор за непречен почеток на учебната година.

Овој училишен пакет има за цел да им овозможи на родителите финансиско олеснување, за коешто би требало да издвојат околу 6000 денари. Покрај тоа, сите ученици во општинските основни училишта ќе добијат и униформи.

Заедно со високо квалитетниот анатомски ранец, овој пакет ќе содржи и тетратка за почетно пишување, помагало за броеви, блок, самолеплива колаж хартија, дрвени боички, фломастери, пластелин, моливи, тетратка, острилка и гумичка.

Ова е втора година од постоењето на Општина Бутел, во којашто се обезбедува ранец и училишен прибор за секое прваче,во општинските основни училишта.

Previous ЗАПОЧНА ИЗГРАДБАТА НА НОВИОТ РЕКРЕАТИВЕН ЦЕНТАР СО ДЕТСКО ИГРАЛИШТЕ, НА УЛИЦА “8”

ул. “Бутелска” бр. 4, Скопје

Работно време:

понеделник – петок: 08:00 – 16:00 час.

Структура на општината

Општина Бутел © 2022.