Работно време: Пон - Пет 08:00 - 16:00 часот

MK

ENG

ALB

БУТЕЛ ДОБИ ПЛОШТАД И НОВ ПАРК, ПЛОШТАД “СЛОБОДА”

СО СРЦЕ, ЗА ИДНИНАТА НА ОПШТИНА БУТЕЛ

Во дворот на ООУ “Живко Брајковски” на местото на разрушениот и пропаднат објект се изгради нов рекреативен центар со нов плоштад и нов парк.

Новиот парк се протега на 2000 метри квадратни, а новиот плоштад на 500 метри квадратни. Покрај тоа, новиот рекреативен комплекс содржи и нова пешачка патека, којашто ќе го поврзува плоштадот со училиштето, зеленило и
ново осветлување.

За првпат се изгради и амфитеатар, којшто граѓаните ќе можат да го користат, но и сите ученици за разни манифестации.

Ова е едно големо барање на жителите на населбата Бутел 1, кое се реализира.

Запуштениот, разрушен објект кој ја нарушуваше безбедноста на граѓаните, замина во историја.
Градиме иднина за граѓаните на општина Бутел.

Општина Бутел се менува, ветувањата кон граѓаните се исполнуваат.

Previous ЗАДОВОЛНИТЕ ЛИЦА НА ГРАЃАНИТЕ СЕ НАЈГОЛЕМИОТ МОТИВ

ул. “Бутелска” бр. 4, Скопје

Работно време:

понеделник – петок: 08:00 – 16:00 час.

Структура на општината

Општина Бутел © 2022.