Работно време: понеделник - петок 08:00 - 16:00 часот

MK

EN

ALB

КОШАРКАРСКИОТ КЛУБ “БУТЕЛ” Е НОВА БУТЕЛСКА СПОРТСКА ПРИКАЗНА

Градоначалникот Дарко Костовски присуствуваше на тренингот на кошаркарскиот клуб “Бутел”, новоформиран тим кој вечерва почнува да се натпреварува во третата македонска кошаркарска лига.

Општина Бутел е генерален спонзор на овие момчиња, кои сигурно фуриозно ќе влезат во втората лига, а потоа и во првата македонска лига.

Кошаркарите на КК “Бутел” ќе тренираат и ќе се натпреваруваат во спортската сала “Иван Хаџи Николов” во Радишани. Општина Бутел ги повикува сите граѓани да бидат нивна поддршка.

Спортот е исклучително важен сегмент за здрава нација. Спортот ќе остане личен врвен приоритет на градоначалникот Дарко Костовски, низ кој ќе се воспитуваат многу млади генерации.

Previous ЈАВЕН ПОВИК ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА СРЕДСТВА ЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА КУЛТУРАТА, УГОСТИТЕЛСТВОТО И ТРГОВИЈАТА

ул. “Бутелска” бр. 4, Скопје

Работно време:

понеделник – петок: 08:00 – 16:00 час.

Структура на општината

Општина Бутел © 2022.